Bildkort, bokstäver och ord till språklekarna

Ny upplaga finns ute nu med fler bildkort. Bilden ovan ska bytas ut till den nya lådan.  De nya bildkorten finns längre ner på sidan.

Sedan den första upplagan av Bornholmsmodellen kom ut 1994, har bildkorten till lekarna stadigt utvecklats till det bättre. Från att ha varit ett enkelt kopieringsunderlag till färdiga bildkort i färg. Senare har både bokstäver och ordkort lagts till språklekarna. Allt för att göra det så konkret och tydligt som möjligt.

Alla korten är samlade i samma låda. Korten läggs i plastpåsar, som märks med lekens namn. Påsarna placeras sedan i ett av lådans fack. Det blir enkelt att  ta upp en av påsarna, som ska användas till en speciell lek.

Bildkorten har ökat i antal i den senaste upplagan, från drygt 90 till 174 bildkort, alla i färg och i storlek 85×85 mm. Bokstavskort finns till första- och sista ljud samt för att bygga två- och tre-ljudsord. Både versaler och gemener finns på korten. Ordkort med ljudenligt stavade ord ingår också och kan kombineras med bildkorten.

gjgfjgfjfgj

Exempel på bildkort och bokstäver

Exempel bildkort 1

Exempel bildkort 2

Exempel bildkort 3

Exempel på bildkort 4