Omaka par

Omaka par passar alla som har knäckt den alfabetiska koden och behöver få mängdträning för ett bättre flyt i läsningen och därmed öka läshastigheten. Spelen passar också till de som har ett annat modersmål än svenska. På ett roligt sätt kan svenska språkets böjningsmönster läras in.

Till varje spel ingår ett häfte med en teoretisk genomgång och förklaring av begreppet morfem och dess betydelse för läsningen. Dessutom ingår detaljerade spelinstruktioner till varje spel.

Omaka par omfattar tre minnesspel med sammansatta ord. Det är 24 ordpar (48 kort) i varje spel. Ordparen är omaka, men det finns alltid en orddel som återkommer i varje par, ett så kallat rotmorfem. Informationsfilm

Omaka par 1 består av korta, ljudenligt stavade, sammansatta ord. De sammansatta orden är uppbyggda så att samma ord står först i varje ordpar.

Omaka par 2 består av längre ord med mer komplicerad stavning. Det gemensamma rotmorfemet står först i det ena ordet och sist i det andra.

Omaka par 3 består av ord där det gemensamma rotmorfemet är i grundform medan det andra har ändrats. Det kan vara ett ljud eller en bokstav som har tappats bort eller lagts till.